Saturday, January 4, 2014

Throwback Sarawak November 2013

Bila nak abih throwback ni kan..banyak lagi weh....adeh......korang sure dah jemu dah citer Sarawak ni...tp aku tetap nak abihkan jugak....gigih ni tau....

Kisah sebelum ni DISINI

seterusnya kita pi naik umah sebelah plak...masih kat area rumah Bidayuh...

 gerai kraftangan..beads yang dijadikan rantai, sarung pen...macam2 la..
 anak dara aku bab posing bg kat dia...
 abah pun sama...atuk borek cucu rintik la ni...
 kat dalam ni di letakkan alat2 muzik traditional diorang..ada baju2 yang dibuat dari kulit kayu
 penat eh...x per rehat jap..mama dan Acu nak selfie...
 dalam rumah ada tingkap
 Kudut nagn wanita berpakaian traditional kaum dia...x ingat la Bidayuh ke apa...
 then amik gambar kat area ni...tiba2 abah being polite ajak penari2 ni amik gambar sekali...


masa ni mencari toilet...kesian kat mak...biasa la orang dah berumur memang selalu ke toilet...kita kasik settle apa yang x settle then sambung jalan lagi...kami amik angin sat kat area situ...
kena cepat sebab kul 3 ada pertunjukkan budaya...

see ya next entry

6 comments:

  1. Tak jemu lah...selagi ada cite yang belum abis harus postkan kat blog....hehe

    ReplyDelete
  2. Wow....bilo lah den dapek poei sano....uhukz....

    ReplyDelete
  3. best jg Sarawak ni..mcm2 tmpt jg boleh pegi kannn...

    ReplyDelete
  4. tak pernah pergi Sarawak selama bertahun2 hidup kat Malaysia nih.. :(

    ReplyDelete
  5. Caltural village mmg best.. tempat dia cantik..=D

    ReplyDelete
  6. borneo nie sememangnya banyak tempat yang menarik..budaya dorang pun unik kalau nak compare ngan orang semenanjung...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????