Thursday, January 10, 2013

Percutian Family Ke Pangkor Part 5

MUZIUM PANGKOR

Driver bawak ke venue ke 2 iaitu Muzium Pangkor...anak dara aku memang favvy dia la kalau bab2 muzium ni...laju jer dia nak terjah...dia jugak yang x sabar2 nak tulis nama kat guest book tu...

 khusyuk,....mama kakak letak nama penuh kakak and kakak dari N9 tau....letak la nak oiiiii....
 bersama lesung batu, kawah dah bocor ngan kukur kelapa....
 Pangkor banyak perkampungan nelayan kan...so..apalah erti kalau x bergambar tepi sampan ni...
 couple of the year...couple yang sentiasa di dalam hati anak2 dan cucu2nya...
 sejarah Pangkor...mcm biasa aku pemalas nak baca...
 gambar2 penjajah...
 matawang zaman dulu...
 happynyer Mak Abah kan....
ni kalau x salah aku jerat ke apa ntah dorang guna untuk tangkap ikan...

So far..pi Pangkor ni agak memenatkan...bila tanya mak aku penat ke tak..dia kata xde lah....padahal kalau kat rumah dia asyik ckp sakit pinggang, sakit kaki...bab berjalan jauh2 dia x sakit hoke...
hehehehe...itu la mak aku...walau apa pun...i love u so much mak...abah jugak...pi jalan2 sihat jer.....cer duk umah...mcm2 sakit...
sambung lagi la nampaknya....okbai...pas ni entry pi tempat beli2 hasil makanan kering...
Korang dah bosan ke? ke nak aku citer benda lain?

6 comments:

  1. ala hr tu masa pg pangkor knp tak tau psl muzium ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun x tau wujudnya muzium ni...dah driver van tu yg bawak..huhu

      Delete
  2. wow.. bestnya g pangkor... pangkor ni salah 1 wish list 2013 hehe...

    ReplyDelete
  3. pangkor ada muzium ye..saya orang perak pun tak tahu.,,heheh

    ReplyDelete
  4. rasa nak pergi je lg kat pangkor nih

    ReplyDelete
  5. ha tempat cam ni saya duka... banyak mender bley tengok...

    ReplyDelete

Heyy Gojes..Any Comment????